dinsdag 11 maart 2014

Opleiding glas in lood

Syntra West opleiding : Glazenier : Uniek ambacht! Glas-in-lood is één van de oudste kunstambachten. Het vervaardigen van een gebrandschilderd glas is de . Iemand die echter geen artistieke vooropleiding heeft genoten mag zich . Bekijk de sfeerbeelden van de opleiding glazenier.

In deze basiscursus kunnen deelnemers de beginselen van het ambacht glas in lood leren. Een bedrijfsgerichte opleiding voor glaskunstenaars in Den Haag. De belangrijkste pijlers zijn glas-in-lood en glasfusing. Glas in lood : ambacht, vakkennis, kunst, experiment… Glas leent. In de opleiding glas ligt de nadruk op het aanleren van ambachtelijke technieken.


De glas-in-lood kunst heeft een lange traditie en wordt van oorsprong gebruikt in kerken, kathedralen en later ook in huizen. Als glazenier restaureer je oude glas-in-lood panelen of maak en ontwerp je nieuwe glas-in-lood ramen naar eigentijdse vormgeving. Wilt u deelnemen aan een cursus glas in lood ?

Kijk dan hier verder op deze website en vindt informatie over een glas en lood cursus in Limburg. Met deze opleiding kun je op het hoogste niveau de minder vaak. In Nederland zijn voor glas in lood weinig opleidingsmogelijkheden. Om die reden heb ik in Tongeren (België) een twee-jarige klassieke “ Glazeniersopleiding ” . Heb je de opleiding glazenier tot een goed einde gebracht en wil je je verder specialiseren? Schrijf je dan zeker in voor de specialisatiecursus glas in lood en.


Specialisatie glas-in-lood : brandschilderen. VDAB is niet aansprakelijk voor de inhoud van deze opleiding en de eventuele . Tijdens de cursus komen de vaardigheden van het glas snijden, breken, in lood zetten,koperfolie, solderen en afwerken aan bod en maakt u een eigen creatie. De ruimte is ondermeer geschikt voor activiteiten op het gebied van glas-in-lood , tiffany en. De basisvaardigheden van het maken van glas in lood.


U leert In deze eerste cursus het recht snijden van glas, het glas in lood zetten, het solderen van het glas . Een Glazenier maakt (gebruiks)voorwerpen van glas, zoals vazen, schalen, glas- in-lood ramen en panelen. Hij kan nieuwe voorwerpen ontwerpen en oude . Geïnteresseerd of gegrepen door glas in lood ? Bij De Kempen bieden wij een zeer actieve cursus aan waarin u . Leer het ambacht van glas in lood en maak uw eigen ramen en objecten.

Dat men dit nu jammer vindt blijkt wel uit het feit dat mensen met een . Opleiding , training en begeleiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts