donderdag 14 juni 2018

Kostensoortenlijst

Voor het kostenverhaal staat in het Bro een kostensoortenlijst. Zoals welke soorten kosten in aanmerking komen om te worden verhaald (de zogenaamde kostensoortenlijst ) en wanneer dit mag. Daarop staan alle kostensoorten die de gemeente in . Onverminderd het bepaalde bij of krachtens de wet stellen burgemeester en wethouders, gedeputeerde staten en Onze Minister of Onze Minister wie het . Tot de kosten, bedoeld in artikel 6. Besluit ruimtelijke ordening - Artikel 6.

Een lijst door en voor de praktijk Bij nieuwe regelgeving is een denkbaar verwijt van de partijen die daarmee moeten werken dat . Inbrengwaarde: onafhankelijke taxatie. Grondexploitatie: in ieder geval kostensoortenlijst. Invloed van de kostensoortenlijst en de criteria op de overeenkomst In de memorie van toelichting bij de Grex werd gesteld dat de kostensoortenlijst naar alle . Omwille van de transparantie is het van belang om de boekwaarde te splitsen over de kostencomponenten van de kostensoortenlijst.


Dit is het geval met de kostensoortenlijst in het Bro: deze is in overleg met marktpartijen samengesteld. Hierbij is tevens van belang dat de kostensoortenlijst ook . Bijlage 7: bestaande bovenwijkse beleid.

Afschaffing van de macroaftopping, aanpassing van de kostensoortenlijst (incl. toepassingsbereik) en het los laten van de getaxeerde . Grondeigenaren kunnen het exploitatieplan afwachten en ervoor zorgen dat alleen kosten blijkens de kostensoortenlijst op hen afgewenteld worden. Voor de grondexploitatieovereenkomst die afgesloten wordt voordat een. Planschade onderdeel van de kostensoortenlijst.


Kostensoortenlijst sluit discussie over kostenverhaal niet uit. De volledige kostensoortenlijst is als bijlage bijgevoegd bij dit memo. Over het algemeen zijn voor kleinere particuliere initiatieven niet alle kosten van belang.


Dit laat onverlet dat gemeenten nog steeds de vrij- heid hebben om zelf kosten per kostensoort op te voeren en de hoogte . De in rekening gebrachte kosten passen verder in de kostensoortenlijst van artikel 6. Daarmee worden in het privaatrechtelijke spoor . De Wro bevat een kostensoortenlijst waarin is opgenomen welke kostensoorten. Bro) als een bouwplan (.Bro) wordt mogelijk gemaakt. Bouw- en woonrijpmaken: omschrijving openbare ruimte eisen nader uitgewerkt in . Alle hier genoemde resultaten van het onderzoek worden in de volgende . Hierna plaatsen wij enkele kanttekeningen bij deze onderdelen van het wetsvoorstel.


Niet bij anterieure overeenkomst, maar wel bij posterieure overeenkomst of omgevings- vergunning. Niet alle kosten kunnen worden verhaal uitsluitend de ramingen van de kostensoorten die zijn genoemd in artikel 6.

Een van die kosten zijn kosten aan bovenwijkse voorzieningen. Deze kosten staan opgesomd in een kostensoortenlijst. De Wet ruimtelijke ordening (Wro) heeft als uitgangspunt dat de gemeenteraad eerst een (vrijwillige ) .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts