woensdag 12 juli 2017

Kamerplanten stekken

Wil je alles weten over hoe je een plant het beste kunt stekken ? In de gratis online kamerplanten encyclopedie van 123kamerplanten lees je alles. Stekken is veel makkelijker dan je denkt en heel leuk om mee aan de slag te gaan! Zo heb je binnen no-time een groene oase bij elkaar gestekt!


Vaak is het heel gemakkelijk om stekjes van kamerplanten te maken en soms is het lastig of zelfs.

Bij het stekken dient men er altijd op te letten dat we werken met propere en scherpe messen om schimmelvorming te verminderen. Aangezien het nogal twijfelachtig is in hoeverre kamerplanten uit. Europese, kassen gekweekt worden van zaad of stekjes , . Mijn kamerplanten hadden dringend aandacht nodig.


Een aantal planten werd te groot voor de pot, of stond in uitgemergelde potgrond. Soms groeit je prachtige plant de pan, of liever gezegd de pot uit en er lijken zich stekjes te vormen. Maar is dat ook zo, kan je plant er wel .

Door te stekken krijg je een kopie van de gestekte plant met dezelfde bloemgrootte, geur of vruchten. Knip daarom alleen een stek van een . Tuinieren voor beginners: Het stekken van kamerplanten met bladstek, kopstek of stengelstek. De oudste manier van vermeerderen (meermaken) is in de tuinbouw de generatieve vorm of te wel door zaad.


Bij deze workshop leer je hoe je je kamerplanten kunt vermeerderen. Veel voorkomende kamerplanten zoals Yucca en Dracaena zijn heel eenvoudig te vermeerderen. Dit zijn ook planten die, als ze het goed . Vind stekjes kamerplanten op Marktplaats. Kies voor een mooie grote pot met dito plant in de woonkamer. Ook stekken in verschillende vormen hoort tot de mogelijkheden.


Zamioculcas zamiifolia - kamerplanten - verzorging - tips - planten - bloemen. Als je de plant wil stekken , volstaat het een stengel af te snijden en in een pot . Stekleveranciers knippen de stekken van moerplanten, dit zijn grote planten met veel goede eigenschappen. Van een moerplant wordt ongeveer drie maanden . Maak van je woonkamer een mini-orangerie met uitbundig veel groen om je heen.

Grote bladeren of juist hele fijne sprietjes, . Plaats de Schefflera niet in het directe zonlicht maar geef haar een . De kwekers geven bij zeer veel planten de voorkeur aan stekken , omdat men dan dezelfde plant weer. Saintpaulia) is één van de meest dankbare kamerplanten die. Tuinforum onderwerp: kamerplanten stekken in water. Welke vorm van stekken je kunt gebruiken, hangt af van de soort plant of struik.


Kamerplanten kunnen een hele fijne aanvulling zijn in je interieur, alleen. Vooral om kamerplanten te vermenigvuldigen. Bij Kweek zijn deze stekjes van uiteenlopende planten, zijn alvast .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts