dinsdag 4 juli 2017

Plateelbakkerij gouda

Zeer grote plateel vaas gemaakt door plateelbakkerij zuid holland te gouda. Artikel: Groen geglazuurde kandelaar. Bedrijfsruimtes van de Plateelfabriek in Gouda vinden met Rijksmonumenten.


Oxford was zo ongeveer de zwanezang. In Gouda zijn wij goed in het geven van een tweede leven aan oude gebouwen. In het centrum van Gouda , vlakbij de laatgotische Sint Janskerk, waar zich kostbare gebrandschilderde ramen bevinden, staat het voormalige Catharina .

Gouds plateel , beschilderd sieraardewerk, geniet grote bekendheid. Op jonge leeftijd gestart met het schilderen van plateel. ZUID-HOLLAN PLATEELBAKKERIJ (P. Z. H.), Gouda. Eierdop met konische vorm op iets uitlopende voet met op de . See more ideas about Art nouveau, Ceramica and Flower vases.


This vase is a rare early production by the Gouda factory. Gedenkbord 40-jarig jubileum De Regenboog Beschilderd wandbord met in het midden afbeelding van fabriekscomplex (detail) onder wolkendek. Een vaas van plateelaardewerk uit Gouda.

Plateel is een bepaald soort keramiek (aardewerk). Gouda – Al zijn hele leven verzamelt Johan Karelse van alles: eerst stapels postzegels, daarna dozen vol Dinky Toys en als laatste historische . Plateelbakkerij Zuid-Holland koffieservies met P-decor, collectie . Gouda een lieflijk stadje gelegen in de provincie Zuid-Holland. De stad staat bekend om zijn Goudse kaas, die . In this overview we brought together as many models from the Gouda period as possible. It is just a start, we strive to present a complete list in the end.


PZH was founded in the town of Gouda in South-Holland (Zuid-Holland). Ook ONLINE plateel kopen bij ons, veilig bij een vertrouwd adres, betaling via. Materiaal is porselein en de hoogte is cm. De kandelaar is onbeschadigd in een donker . Museum Gouda is het stadsmuseum van Gouda.


Op dit leuke vaasje staat een merkteken dat veel uitleg geeft. Het stuk komt uit de plateelbakkerij Zuid-Holland in Gouda (Nederland), actief van . Gero-applicatie, ontwerp Leen Muller. Dit is een zeer mooie en zeldzame Flora Gouda plateel vaas.


Prachtig handgemaakt en ontworpen met prachtige bloemen. In tegenstelling tot een bedrijfsvoorraad van een potten- en plateelbakkerij , met.

Eenvoudig, elegant, strak vormgegeven glanzend klein kopje met schotel van Gouda Holland koninklijke plateelbakkerij. De aanhang van de NSB in Gouda was nog sterker verminderd dan landelijk het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts