dinsdag 20 januari 2015

Behang afsnijden

Bekijk onze klustip en leer te behangen als een professional. Je kunt ook een lat in de hoek leggen en het behang hierlangs afsnijden met een hobbymes. Snijd de eerste baan af met een grote schaar.


Probeer dus niet in één keer de hele baan op maat te snijden. In deze video en bijbehorend stappenplan zie je hoe je behang aanbrengt.

Als de baan er goed op zit dan zul je aan de boven- en onderkant nog een stuk behang uit hebben steken. Roger behangt een kamer en zet daarbij de mogelijkheden en de troeven van vliesbehang op een rijtje. Borstel of veeg het behang daarna definitief vast. Steviger behang , zoals vinyl, kunt u ook afsnijden.


Druk dan met een spatel of een behanglineaal het behang. Bij het behangen zijn er nog al wat handige tips en trucs te noemen. Wanneer je behangbanen aan het snijden bent dan meet je uiteraard de juiste . In dit GAMMA klusfilmpje leer je behangen met vliesbehang.

Gebruik je spatel als hulpmiddel om mooi recht te snijden. Lijm rechtstreeks uitstrijken op de muur (berg de behangtafel maar op), papier aanbrengen, baan afrollen en afsnijden. Behangen was nog nooit zo eenvoudig. Weinig klussen zorgen zo snel voor zo veel verandering als behangen. Tip: Voor een niet-verspringende tekening kan je de banen op voorhand snijden.


Zeker als je schuin aflopende hoeken moet afsnijden ! De handleiding van het behangplaksel legt al vrij duidelijk uit hoe je moet behangen. Gebruik en korte en lange waterpas om te controleren of behang recht hangt en. Gereedschap en hulpmiddelen om te behangen , afsnijden en inkorten . Textiel alleen met de roller aandrukken en weer droog snijden. In de onderstaande video zie je hoe je fotobehang aanbrengt en af moet snijden.


Neem altijd de grootste maat als uitgangspunt. Praxis heeft allerlei soorten behang te koop voor zowel jongens- als. Gebruik bij behang met drukke patronen geen behangranden die net zo druk zijn. Je hoeft niet het behang in te lijmen, maar alleen de muur.


Praktische behanginstructies en advies over behangen met traditioneel- en. Smartpaper behang op maat afsnijden , klaar!

Bij behang met patronen (rapport), deze precies tegen elkaar leggen en baan voor baan afsnijden. Leg het behang met de rugzijde naar . Een muur of een hele kamer behangen met vliesbehang is letterlijk kinderspel. Nu mag je de restjes aan het plafond en onderaan de plint afsnijden.


Hierdoor kun je de baan makkelijker plakken en op maat snijden met een . Dit kunt U het beste doen als U een paar banen gedaan heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts