dinsdag 3 juni 2014

Levensduur hardhout

Hout wordt beoordeeld op duurzaamheid. Dit zegt namelijk iets over de levensduur. Hoe langer de levensduur is, des te beter de duurzaamheid. Bij het toepassen van hout is de keuze van de juiste houtsoort voor de toepassing.


Voor het verkrijgen van een lange levensduur en het voorkomen van het . De duurzaamheidsklasse van hout vertelt iets over de verwachte levensduur van het hout.

De sterkteklasse van hout vertelt iets over de maximale belasting. Doordat dit hout op duurzame wijze is geïmpregneerd wordt de levensduur verlengd tot maximaal jaar. Plaats je het hout in de gron zoals bijvoorbeeld als . Tropisch hardhout op maat geschaafd. Zeer duurzaam, levensduur onbehandeld voor gebruik buiten is meer dan jaar.


Van Biezen Houtimport levert houten palen met verschillende hout duurzaamheidsklassen. I, zeer duurzaam, jaar en langer. Deze beschermlaag verlengt de levensduur van het hout. Doordat grenen op grote schaal geproduceerd wordt is het de goedkoopste optie als .

Duurzaamheid in de zin van een lange levensduur : Of houten plaatmateriaal geschikt is voor toepassing buiten is mede afhankelijk van de houtsoort. Wil je houten tuinschermen plaatsen en weet je nog niet welke houtsoort te kiezen? Dat is uiteraard jammer, want het verkort de levensduur van je houten. Een regelmatige behandeling met bijvoorbeeld een vochtregulerende buitenbeits verlengt de levensduur van het hout en voorkomt ook . De levensduur van het hout wordt verder ook beïnvloed door de specifieke plaats waar . Grofweg kan je zeggen dat hardhout dubbel zo lang meegaat als naaldhout. Bankirai hardhout heeft gunstige eigenschappen voor een levensduur van circa 25.


Verwant met bankirai hardhout zijn Kapur (duurzaamheidsklasse 2-3), het . Dit houdt in dat het een levensduur van ± jaar heeft. Red Cedar staat bekend om de grote kleurvariatie die het verse hout kan vertonen. Nobelwood is een tropisch soort hardhout met een zeer lange levensduur ! Dit gaat niet ten koste van de levensduur van het hout. Mocht u de vergrijzing tegen willen gaan dan zou u het hout kunnen beitsen met . Wij als dehoutgroothandel hebben voor u een breed assortiment hardhout. Onbewerkt Vurenhout is niet geschikt voor kozijnen, dankzij de korte levensduur en kans op houtrot.


Echter, dankzij het thermisch modificeren van Vurenhout . Er zijn diverse soorten hardhout die geschikt zijn voor houten deurkozijnen en. Meranti moet geschilderd worden om een lange levensduur te garanderen.

Goed onderhoud verlengt de levensduur van het hout en spaart dus bomen. Het onderhoud hangt af van de toepassing: kozijnen moet je eens per jaar afnemen . Vanwege de lage weerstand tegen schimmels en insecten moet dit hout bij gebruik in de tuin altijd geïmpregneerd worden. Dit verlengt de levensduur 3-maal. Deze indeling is gebaseerd op de gemiddelde levensduur van het hout bij aanraking van . Als we kijken naar de manier waarop de levensduur van hout wordt uitgedrukt, dan spreken we over duurzaamheidsklasses.


Gelukkig zijn er zijn tal van mogelijkheden om degradatie tegen te gaan en de levensduur van materialen te verlengen. TNO heeft samen met vijf marktpartijen. Tuinhout of hout bestemd voor buiten of voor in de tuin wordt tegenwoordig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts