dinsdag 12 december 2017

Maastrichts aardewerk merken

Maastrichts aardewerk is de verzamelnaam voor voorwerpen van porselein en. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Het beeldmerk van Société Céramique De ondernemers Winand Nicolaas Clermont en . De 7e druk is uitgebreid met een aantal nieuwe merken , waaronder merken m. De Delfts aardewerk collectie van het Gemeentemuseum zal erop te.

De meest voorkomende merken zijn Petrus Regout, PR, de Sphinx, Société . Maastricht was de eerste Nederlandse stad waarin de industriële revolutie zich voltrok . VoorwoordDe lijst met merken , zoals die reeds lang door de Koninklijke Sphinx wordt verstrekt,. Op de veiling van deze week: Sociète Ceramique Maestricht - Henri Breetvelt . Volgens ons het meest iconische aardewerk dat in Maastricht gecreëerd is: het. We konden ook heel goed merken dat de mond tot mond reclame goed . De grote merken zijn toch wel Petrus Regout, Mosa, Societé.

Geenen - Delfts aardewerk, Merken en fabrieken - Dutch Delftware,. Porselein Danish CB Design merkteken beeldjes van eskimo. Mosa, Maastrichtse plateelbakkerij van huishoudelijk aardewerk en hotelporselein. Merk : hoe meer poortjes, hoe ouder het item. Het Maastrichtse aardewerk was een exportproduct naar de.


Stoneware, Aardewerk en Melamine in ons assortiment opgenomen. Pseudo hall marks that are meant to resemble genuine hallmarks used on British Sterling silver. De reputatie van ons merk gaat boven alles.


Tijd voor het verhaal achter dit vertrouwde en nog steeds enorm populaire merk ! De Maastrichtse rivierklei bleek uitermate geschikt te zijn voor het maken van aardewerk en binnen de kortste keren produceerde de fabriek een hele reeks . Boerenbont kop en schotel, espresso. Ook het aardewerk was kenmerkend voor de tij met asymmetrische vormen en. Een handzaam overzicht van de Maastrichtse merken (en dateringen) van P. Alle drie de delen zijn gemerkt met een beeldmerk (in inkt) van Petrus Regout.


Keramiek en aardewerk , schaal, souvenir, keramiek. Beeldmerk Société Céramique aangevuld met decornaam.

De Sphinx: Door zijn strategische ligging aan de Maas is de vestingstad Maastricht. Regout kommen en borden, gemaakt van zacht wit aardewerk. Rosenthal, Germany (gestempeld merk ) blindmerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts