donderdag 14 april 2016

Bloembollen binnen

Bloembollen voor binnen worden ook wel kamerbollen genoemd. Ze fleuren al vroeg in het seizoen uw huis op met frisse kleuren en heerlijke geuren. Je zet de bol-op-pot namelijk gewoon binnen neer. Ken jij ze al, de bollen die het goed doen als bol-op-pot in huis of als bloembol in de tuin? Voor alle mensen die de winter te slim af willen zijn en het voorjaar in huis willen halen, zijn er bloeiende bloembollen -op-pot.


Ook worden er in die tijd heel wat bloembollen binnen geplant.

Niets is leuker dan met de kerst de lente in huis halen. Dit kun je bereiken door bollen binnenshuis op te kweken en te laten groeien. De gebruiksmogelijkheden van bloembollen op pot zijn zeer gevarieerd. Kijk je ook al zo uit naar het voorjaar? Fluitende vogels, de zon die volop schijnt en geurende bloemen.


De eerste groep binnen de bloembollen soorten zijn de enkeljarigen. Deze bloembollen bloeien het eerste jaar op hun allermooist. Het is misschien nauwelijks winter geweest, maar.


Gelukkig bestaan er niet alleen bollen die u buiten dient te planten, maar ook bollen die uitstekend geschikt zijn voor binnenshuis.

Zet de potten binnen op een lichte plaats en geef voldoende water (hyacint matig ). Laat de bloembollen beslist niet uitdrogen. Toegevoegd na minuut: Minimum à weken op voorhand oppotten (vanaf oktober,november) Liefst stenen . Binnen kan dat al vanaf half december en buiten . Uitgebloeide bloembollen hoeven niet de prullenbak in. Wanneer kun je welke bloembollen planten? Door de bollen binnen in een pot te kweken, kun je de bloeitijd vervroegen. In ons tuincentrum verkopen wij met name in de eerste drie maanden van het jaar prachtige bloembollen op pot die ook voor binnen ontzettend gezellig in huis.


Misschien dat niet iedereen er al aan denkt, maar het wordt wel zo ongeveer tijd om bollen voor de tuin en . Met bloembollen op pot kun je alle kanten op! Je kunt ze zowel binnen als buiten neerzetten. Vanaf december kunnen ze uw huis binnen al voorzien van een . Is het nog wat te vroeg om je zelf geplante bloembollen te zien uitkomen, dan kan je kiezen voor bloembollen in pot of een leuke schaal. Heb je bloembollen in pot gekocht voor in huis, en zijn ze.


Als je de uitgebloeide bollen te lang binnen laat staan, dan drogen ze uit. Hyacinten, de geur is bijna verslavend. Haal de tuin naar binnen met bollen -op-pot.


Wie gaat voor snel resultaat kiest bollen die al (bijna) bloeien.

Maar je kunt de bollen -op-pot ook . Veel mensen krijgen dan ook zin om hun huis en tuin op te fleuren. Zowel binnen als buiten staan bloembollen mooi. Zeker op een balkon zijn ze in pot ideaal.


We kiezen vaak voor snijbloemen, maar waarom eens niet een bloembol in een potje cadeau doen? Ze houden veel langer en je kan genieten .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts