dinsdag 17 februari 2015

Vlindertuin planten

Zou jij een vlindertuin willen aanleggen? De planten waarop vlinders hun eieren leggen worden waardplanten genoemd. Met de juiste planten kan je het vlinderbezoek aan je tuin flink stimuleren.


Onderhou aanleg en ontwerp van je vlindertuin ? Door waardplanten in je tuin te planten houd je de vlinders in je eigen tuin.

Een vlindertuin is een tuin die speciaal is ingericht voor het houden van vlinders. In vlindertuinen groeien planten die nectar leveren voor vlinders en . Bloeiende bloemen die nectar aanbieden en planten die als gastheer voor de. Met deze planten en struiken die vlinders aantrekken tover jij jouw achtertuin om tot een ware exotische . GreenSales heeft het voor u uitgelegd.


Voor afwisseling in je vlindertuin kies je planten met verschillende hoogtes, variërend van een bloeiende vlinderstruik die meter hoog kan groeien tot kruipend . Een goede vlindertuin kan niet zonder paarse, blauwe en gele bloemen. In deze blog vind je welke planten vlinders aantrekken en wat je nog meer kunt doen.

Vlinders zien deze kleuren namelijk het beste. Bekijk hier onze tips voor een vlindertuin ! Kies dus voor planten die van maart tot oktober nectar geven, het liefst verschillende soorten. In de tuin groeien planten meestal op meer grondsoorten dan in de natuur. Bijna iedereen vindt vlinders schitterend en heel bijzonder.


Hun fladderende vlucht heeft iets onbeholpens en aandoenlijks. Een oase van rust, in het landelijke en bosrijke Rijmenam bij Mechelen. Kwekerij van siergrassen, borderplanten, vlinderplanten,. Zet vaste planten vlak bij het terras om de vlinders daar te laten. Ajuga reptans) mogen in een vlindertuin niet ontbreken.


In het vroege voorjaar is de sierui een van de eerste planten met veel blad en midden in de zomer trekken de sierlijke bloemen meteen de . Het groeperen van verschillende kleurrijke bloeiende planten is dan ook het begin. Het is nuttig om daarom wat warmtehoudende plekjes in de vlindertuin te . Bijkomend voordeel: een goede vlindertuin is ook een streling voor het oog, waar. Let er ook op dat je planten kiest met verschillende bloeiperioden, zodat de . Plant - Informatie en kwekerij informatie.

Voor je fanatiek aan de slag gaat met het poten van vlindervriendelijke planten , bedenk dan eerst goed waar je de vlindertuin wilt aanleggen. Ook handige informatie over bloembollen en planten. In het ontwerp vormen de vier partijen vaste planten , de vier vleugels van de vlinder.


Ik ken het gevoel , veel te dure planten terwijl het zaad gratis voorhanden is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts