maandag 9 februari 2015

Raku stoken keramiek

Een vrolijke spektakel-impressie van de twee zomercursussen keramiek. Er zijn vele manieren om werken te stoken. Een vrij snelle stook is de zogenaamde: Rookstook. Voor een rookstook geldt, net als voor alle andere stoken waar . In het kort is Raku een speciale keramische stooktechniek, oorspronkelijk afkomstig uit.


De bij ons bekende vorm van raku stoken is afkomstig uit Amerika.

Bij een raku stook worden keramiek werkstukken gemaakt van witte chamotte klei en met verschillende raku glazuren beschilderd en buiten in een speciale . Met een simpele, zelf gebouwde, oven kun je de meest bijzondere . De Raku stooktechniek is van oorsprong Japans. Raku stoken is één van de meest facinerende processen in de keramiek. Is dit niet mogelijk dan kan het werk in de elektrische oven drooggestookt worden of voorzichtig op de rand van de Raku-oven drogen. Deze workshop is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde keramiek liefhebbers.


In het atelier gaan we tijdens boetseerlessen . Keramiekcursus lessen van uur voor 255.

Het resultaat is telkens weer een verrassing,. Het doel van onze workshop is om geïnteresseerden kennis met Raku te laten maken. Raku - stoken is een techniek die afkomstig is uit Japan. Het werkstuk van klei wordt van tevoren één keer gebakken in een keramiekoven. Dit kan variëren van een dagje met keramiek bezig zijn tot een 3-daagse workshop.


Wat raku - stoken inhoudt, wordt verderop op deze pagina omschreven. Hou je van primitieve stooktechnieken en verrassingen? Doe dan mee met een workshop raku stoken.


Ervaring met klei en of glazuren is niet nodig. Wil je kennis maken met raku stoken of wil je andere technieken van . Geef je op voor een hele dag lang RAKU keramiek stoken in de schitterende omgeving van de Natureluur! Een leerzaam en uniek creatief avontuur met vuur . Raku is een eeuwenoude Japanse ovenstooktechniek en wordt sinds de 16e eeuw.


Heb je zelf geen werkstukken en wil je toch raku stoken , dan kun je vóór aanvang van de raku workshop een aantal mooie biscuit-gebakken kommen kopen. Raku betekent geluk door toeval en is oorspronkelijk een Japanse manier van stoken. KAT (Kleine Academie Tiel) organiseert weer twee cursusweken waarin beeldend werken centraal staat: keramiek en primitieve stookvormen, zoals. Try-out cursus raku stoken a euro p.

Door de samenwerking aan te gaan met . Een stookfeest van de elementen lucht, aarde, vuur . Op de boetseerdag worden de deelnemers verwacht in het keramieklokaal van Spaan Kreatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts