maandag 17 september 2018

Grote plantenbak vullen buiten

Informatievideo over het inplanten van een plantenbak. Instructiefilmpje van groenstylist Romeo Sommers waarin hij laat zien hoe je een prachtige Capi Lux. Het is best een kunst om een bloempot of -bak zo te vullen dat je er lang van kan genieten.


Is de pot te groot dan loopt het water te snel weg en kan de plant uitdrogen. Bloembakken, potten en kuipen voor buiten moeten voorzien zijn van . Sowieso niet helemaal met grond vullen , anders staan veel planten te nat voor hun.

In een grote plantenbak kunt u bijvoorbeeld een fraaie boom planten, zoals een olijfboom of. Zorg voor voldoende potgrond om een bloembak mooi te vullen. Zo heb ik het plan enkele ( grote ) bloembakken te plaatsen en deze te vullen met lage struiken, vaste planten en zomergoed. De kans is namelijk groot dat de plant gaat rotten.


Of een bloempot nu binnen of buiten staat, gebruik altijd hydrokorrels anders gaan. Voor een ware bloemenexplosie kies je lentebloeiers in alle kleuren van de regenboog. Een te grote pot kan er op zijn beurt weer voor zorgen dat het water te snel wegloopt,. Bloempotten en plantenbakken voor buiten hebben afvoergaten in de .

Orchideeen een grote familie met soorten orchideeen - orchideeen in soorten . Bij grote bloembakken is een automatische beregening aan te raden. Ook met chrysanten kan je moderne bloembakken vullen. Let erop dat de bodem van de bakken en potten die u wil gebruiken, voorzien is van afvoergaten. Overtollig water moet vlot de weg naar buiten. Komt mijn plantenbak buiten of binnen te staan?


De grote , langwerpige plantenbak is gevuld met de acer (Japanse esdoorn). Gebruik de afbeelding hieronder als leidraad bij het vullen van je plantenbak. Ik heb een mooie extra grote bloempot gekocht en deze wil ik opvullen met ongeveer drie orchideeen en deze in de kleine potjes laten.


Ik heb sinds kort drie grote vaste plantenbakken in mijn tuin. Ik wil deze graag ( als de tijd daar geschikt voor is) zo vullen dat er in elke bak: . In de zomer is het weer tijd voor heel veel potten op het terras en balkon met vrolijke zomerbloeiers. Of je nu kiest voor klassieke zomerbloeiers in een kunststof bloembak aan je balkon, een grote. Het grote verschil tussen vele doorlevende planten en eenjarige planten is dat. Zo kun je als basis kiezen voor een aantal grote planten, struiken of zelfs bomen.


Ik gebruik dus elke grote plantenbak die ik maar kan vinden. Het is dus zonde dus om deze bak helemaal te vullen met dure MM-mix.

XL Plantenbakken set rattan rechthoekig bruin. Enkele tips om je bloembakken ook in de herfst te vullen …. Bekijk ons assortiment Plantenbakken hout in onze Onlineshop. De plantenbakken van hout zet je buiten neer en ze geven een mooi rustiek en landelijk effect. Je kunt de houten plantenbakken vullen met planten en die er het hele jaar in laten staan.


HORNBACH biedt je een groot assortiment van plantenbakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts